Logo Moottorilla.fi

Makita akkukäyttöinen ruohonleikkuri DLM462Z (2x18V) - arvostelu & kokemuksia

Arvosana: 5/5

 • 2 x 18 V
 • Teräsrunko
 • Leikkuuleveys 46 cm
 • Portaaton nopeudensäätö

Hinta nyt

1212.9 €

Makita DLM462Z on kätevä akkuruohonleikkuri vahvalla teräsrungolla ja keskitetty leikkuukorkeuden säätö. Hiiliharjaton moottori takaa tehokkuuden, ja laitteessa on paikka neljälle akulle. Kuulalaakeroidut pyörät parantavat käyttömukavuutta.

Esittely

Makita DLM462Z ruohonleikkuri on innovaatio akkuruohonleikkureiden kehittyvässä maailmassa. Tämä vahva teräsrunkoinen laite hyödyntää kahta 18 V akkua, jotka yhdessä tuottavat 36 V -suorituskyvyn. Laite on varustettu modernilla hiiliharjattomalla moottorilla, joka tarjoaa vaikuttavaa voimaa ja kestävyyttä.

Yksi sen huomattavimmista ominaisuuksista on keskitetty leikkuukorkeuden säätö, joka helpottaa korkeuden muuttamista nopeasti ja vaivattomasti samalla kun kuulalaakeroidut pyörät takaavat pehmeän ja sujuvan liikkeen. Lisäksi elektroninen nopeudensäätö ja kuormantunnistus tekevät siitä älykkään valinnan erilaisiin pihatöihin.

Parhaat akkukäyttöiset ruohonleikkurit vertailussa, katso tästä!

Helppokäyttöisyys

Yksi Makitan ruohonleikkurin vahvuuksista on sen helposti asennettava rakenne. Pehmustettu kädensija ja kokoontaitettava aisarakenne helpottavat laitteen käsittelyä, kuljetusta ja säilytystä. Vedettävä toimintaperiaate lisää käyttömukavuutta, erityisesti suuremmilla pihoilla. Vaikka laitteen paino akkujen kanssa voi olla hieman korkeampi kuin muilla markkinoilla olevilla malleilla, sen vakaus ja tehokkuus kompensoivat tätä.

Käytön aikana laite osoittaa kykynsä jatkuvalla ja tasaisella leikkausjäljellä, joka vastaa hyvin odotuksiin. Portaaton nopeudensäätö ja kuormantunnistus auttavat sovittamaan laitteen etenemisnopeuden pihan ja ruohon kasvun mukaan. Leikkuukorkeuden säädön yksinkertaisuus yhdellä kahvalla on myös iso plussa, joka helpottaa arjen askareita puutarhassa.

Kenelle tuote sopii?

Makita DLM462Z on erinomainen valinta niille, jotka arvostavat käyttötehoa ja kestävyyttä. Tämä akkukäyttöinen ruohonleikkuri sopii hyvin suurempiinkin pihoihin, sillä sen leikkuuala yhdellä latauksella on vaikuttava 1400 – 1900 m². Keruusäiliön tilavuus, 60 litraa, mahdollistaa pidempään jatkettavan työskentelyn ilman jatkuvaa keskeyttämistä säiliön tyhjentämiseksi.

Laite on myös erityisen sopiva henkilölle, joka haluaa nykyaikaisen ja ympäristöystävällisen vaihtoehdon perinteisille polttomoottorikäyttöisille ruohonleikkureille. Hiiliharjaton moottori varmistaa vähäisen huoltotarpeen ja pidemmän käyttöiän. Lisäksi, jos sinulta löytyy jo Makitan akkuja ja latureita muista työkaluista, tämä akkuruohonleikkuri tulee mainiosti täydentämään työkalukokoelmaasi.

Tuotteen tiedot ja ominaisuudet

Kun tarkastelee Makitan akkukäyttöistä ruohonleikkuria, muutamat tärkeät ominaisuudet tekevät siitä hyvinkin harkinnan arvoisen. Tämä laite on paitsi tehokas myös kätevä käyttää, erityisesti hiiliharjattoman moottorin ja keskitetyn leikkuukorkeuden säädön ansiosta. Ruohonleikkuri toimii kahdella 18V akulla, mutta toimitukseen eivät sisälly akut ja laturi.

 • Hiiliharjaton moottori: Tarjoaa pitkän käyttöiän ja vähemmän huoltotoimenpiteitä.
 • Teräsrunkoinen: Vahva ja kestävä rakenne, joka kestää kovemmatkin olosuhteet.
 • Keskitetty leikkuukorkeuden säätö: Säädä leikkuukorkeus helposti yhdellä kahvalla, mikä tekee ruohonleikkuusta vaivatonta.
 • Kuulalaakeroidut pyörät: Takaavat sujuvan liikkumisen ja helpon ohjattavuuden.
 • Portaaton nopeudensäätö ja kuormantunnistus: Optimaalinen suorituskyky kaikissa olosuhteissa.
 • Paikka neljälle akulle: Pidempään kestävää työskentelyä varten.

Makita DLM462Z on suunniteltu myös ergonomisesti. Pehmustettu kädensija ja helposti kokoontaitettava aisarakenne tekevät sen säilytyksestä ja kuljetuksesta helppoa. Tämä ruohonleikkuri ei myöskään pelkää sadekuuroja, sillä IPX4-luokitus takaa roiskevesitiiviyden.

Hyvät ja huonot puolet

Hyvät

 • Vahva teräsrunko pidentää laitteen käyttöikää.
 • Hiiliharjaton moottori tarjoaa tehokkuutta ja vähäistä huoltotarvetta.
 • Keskitetty leikkuukorkeuden säätö tekee käytöstä yksinkertaista.
 • Portaaton nopeudensäätö ja kuormantunnistus parantavat leikkuutulosta ja käyttömukavuutta.
 • IPX4-luokitus takaa roiskevesitiiviyden, mahdollistaen käytön eri sääolosuhteissa.

Huonot

 • Hintava
 • Toimitetaan ilman akkuja ja laturia

Toimituksen arvio

Mitä pidämme erityisenä plussana Makitan akkukäyttöisessä ruohonleikkurissa, on sen vahva teräsrunko, joka antaa laitteelle kestävyyttä ja pitkäikäisyyttä. Portaaton nopeudensäätö ja kuormantunnistus tekevät leikkuukokemuksesta joustavan, ja kuormalle herkkä akunkesto on viimeistelty akkujen suojausjärjestelmällä.

On myös mainitsemisen arvoista, että laitteessa on keskitetty leikkuukorkeuden säätö sekä kuulalaakeroidut pyörät, jotka lisäävät käyttömukavuutta. Hiiliharjaton moottori ja paikka neljälle akulle takaavat tehokkaan käytön pidemmillekin leikkuusessioille. Tämä on ehdottoman laadukas laite kesäisten nurmikoiden hoitoon.

Tässä lisää vertailun tuotteita:

Stiga Collector 548 S AE akkuruohonleikkuri
Stiga Collector 548 S AE akkuruohonleikkuri
Paras vetävä akkuruohonleikkuri
Makita akkuruohonleikkuri DLM432Z (2x18V)
Makita akkuruohonleikkuri DLM432Z (2x18V)
Hyvä akkukäyttöinen ruohonleikkuri
Stihl RMA 235 akkuruohonleikkuri
Stihl RMA 235 akkuruohonleikkuri
Paras edullinen akkuruohonleikkuri
Bosch akkuruohonleikkuri CityMower 18
Bosch akkuruohonleikkuri CityMower 18
Paras akkuleikkuri pienelle pihalle

Suosittujen tuotteiden kokemuksia ja arvosteluita