Logo Moottorilla.fi

Stihl RMA 235 akkuruohonleikkuri - arvostelu & kokemuksia

Arvosana: 4.6/5

 • Akku 36 V
 • Leikkuuleveys 33 cm
 • Paino 15,2 kg
 • Ruohonkeruusäiliö 30 l

Hinta nyt

359 €

Stihl RMA 235 on kevyt ja ketterä akkukäyttöinen ruohonleikkuri pienille nurmikoille. Keskitetty leikkuukorkeudensäätö ja virtausoptimoitu leikkuuterä mahdollistavat pidemmän leikkuuajan. Taitettava työntöaisa ja kokoontaitettava ruohonkeruusäiliö tekevät siitä käytännöllisen valinnan.

Esittely

Aloitetaanpa tutustumalla Stihl RMA 235 -akkuruohonleikkuriin. Tämä kevyt ja ketterä laite on suunniteltu erityisesti pienille nurmikoille, ja sen kompakti koko tekee siitä erittäin helppokäyttöisen. Keskitetty leikkuukorkeudensäätö ja automaattinen kierrosluvunsäätö mahdollistavat tasaisen leikkuutuloksen ja pidemmän käyttöajan. Lisäksi leikkuri on varustettu virtausoptimoidulla leikkuuterällä, joka parantaa energiatehokkuutta.

Tämän ansiosta leikkuri soveltuu hyvin pihan pieniin puutarhoihin, joissa tarvitaan tarkkuutta ja kätevyyttä. Mukana tuleva kokoontaitettava 30 litran ruohonkeruusäiliö täyttöilmaisimella helpottaa ruohonkeruun seuraamista.

Parhaat akkukäyttöiset ruohonleikkurit vertailussa, katso tästä!

Helppokäyttöisyys

Asennuksen osalta Stihl RMA 235 osoittautuu varsin yksinkertaiseksi. Sen 2-tasoinen korkeussäädettävä työntöaisa taittuu helposti kokoon, mikä tekee säilytyksestä vaivatonta. Tämä on erityisen kätevää pienissä varastoissa tai autotallissa. Akku ja laturi ovat mukana, joten pääset heti leikkuutyöhön ilman hankalia lisäostoja.

Käytön aikana huomaat nopeasti, kuinka ketterä tämä ruohonleikkuri on. Sen automaattinen kierrosluvunsäätö toimii hyvin erilaisilla ruohopinnoilla, ja keskitetty leikkuukorkeudensäätö tarjoaa tarpeeksi vaihtoehtoja erilaisiin tarpeisiin. Täyttöilmaisimella varustettu ruohonkeruusäiliö varmistaa, että näet aina, kun on aika tyhjentää säiliö.

Kenelle tuote sopii?

Stihl RMA 235 on täydellinen valinta pienille pihoille, joilla tarvitaan ketterää ja kevyttä ruohonleikkuria. Monet käyttäjät ovat kiitelleet sen helppokäyttöisyyttä ja huomauttaneet erityisen käyttökelpoisuuden keräävän mallin ansiosta. Myös 36V:n akkuteknologia tarjoaa riittävästi tehoa pidempiin leikkuusessioihin. Yksi yleisimmistä kommenteista on ollut, kuinka hiljainen tämä ruohonleikkuri on verrattuna bensiinikäyttöisiin laitteisiin.

Tämä tekee siitä mainion vaihtoehdon asuinalueille, joissa melun minimointi on tärkeää. Samoin leikkuuleveys 33 cm on osoittautunut riittäväksi useimmille käyttäjille, jotka haluavat pitää pienen pihan siistinä ja huoliteltuna. Onko sinulla pieni piha, joka kaipaa helppokäyttöistä ja tehokasta ruohonleikkuria? Stihl RMA 235 saattaa olla juuri sinulle sopiva valinta.

Tuotteen tiedot ja ominaisuudet

Stihlin akkukäyttöinen ruohonleikkuri on kevyt ja ketterä ratkaisu erityisesti pienille nurmikoille. Tämä helpottaa leikkaamista erityisesti niille, jotka eivät kaipaa isompia ja painavampia leikkureita.

 • Leikkuuleveys: 33 cm – Sopii täydellisesti pienille pihoille, joissa suuri leikkuuleveys ei ole tarpeen.
 • Keskitetty leikkuukorkeudensäätö: 5-portainen – Tämä ominaisuus varmistaa, että löydät oikean korkeuden erilaisten nurmialueiden leikkaamiseen.
 • Automaattinen kierrosluvunsäätö – Luo tasaisen leikkuutuloksen ja säästää akun kestoa.
 • Virtausoptimoitu leikkuuterä – Parantaa leikkuuaikaa ja tehokkuutta, mikä tarkoittaa vähemmän aikaa akku ladattavaa ja enemmän aikaa pihahommille.
 • 2-tasoinen korkeussäädettävä työntöaisa – Antaa erinomaisen ergonomian ja voidaan taittaa kokoon kuljetusta ja säilytystä varten.
 • 30 litran ruohonkeruusäiliö täyttöilmaisimella – Helppo huomata, milloin säiliö on tyhjennettävä, tehden leikkaamisesta entistäkin sujuvampaa.

Hyvät ja huonot puolet

Hyvät

 • Kevyt ja ketterä, helppo käyttää erityisesti pienillä pihoilla
 • Kokoontaitettava ruohonkeruusäiliö täyttöilmaisimella helpottaa käyttöä
 • Keskitetty leikkuukorkeudensäätö tarjoaa viisi eri korkeutta
 • Automaattinen kierrosluvunsäätö pidentää leikkuuaikaa
 • 2-tasoinen korkeussäädettävä työntöaisa lisää käyttömukavuutta

Huonot

 • Leikkuuleveys (33 cm) voi olla liian kapea isommille nurmikoille

Toimituksen arvio

Mitä tulee Stihlin akkuruohonleikkuriin, keveys ja ketteryys ovat ehdottomia valttikortteja. Laite on suunniteltu erityisesti pienille nurmialueille, joten jos etsit leikkuria kaupunkipihaan tai pieneen puutarhaan, tämä voisi olla hyvä vaihtoehto.

Leikkuuleveys on 33 cm, mikä saattaa tuntua pieneltä, mutta toisaalta se mahdollistaa helpon liikkuvuuden ahtaissakin paikoissa. Pidennetyn leikkuuajan takaavat keskitetty leikkuukorkeudensäätö, automaattinen kierrosluvunsäätö ja virtausoptimoitu leikkuuterä. Akku ja laturi kuuluvat hintaan, mikä helpottaa ostopäätöstä.

Tässä lisää vertailun tuotteita:

Makita akkukäyttöinen ruohonleikkuri DLM462Z (2x18V)
Makita akkukäyttöinen ruohonleikkuri DLM462Z (2x18V)
Paras akkuruohonleikkuri - Toimituksen valinta
Stiga Collector 548 S AE akkuruohonleikkuri
Stiga Collector 548 S AE akkuruohonleikkuri
Paras vetävä akkuruohonleikkuri
Makita akkuruohonleikkuri DLM432Z (2x18V)
Makita akkuruohonleikkuri DLM432Z (2x18V)
Hyvä akkukäyttöinen ruohonleikkuri
Bosch akkuruohonleikkuri CityMower 18
Bosch akkuruohonleikkuri CityMower 18
Paras akkuleikkuri pienelle pihalle

Suosittujen tuotteiden kokemuksia ja arvosteluita