Logo Moottorilla.fi

Stiga Collector 548 S AE akkuruohonleikkuri - arvostelu & kokemuksia

Arvosana: 4.8/5

 • Leikkuuleveys 46 cm
 • Jännite 48 V
 • Keskussäätö
 • Keruusäiliö 60 l

Hinta nyt

729 €

Stiga Collector 548 S AE on tehokas akkuruohonleikkuri, joka tarjoaa 550 m2 leikkuukapasiteetin yhdellä latauksella. Itsevetävä ja keräävä malli, leikkuuleveys 46 cm ja keskitetty leikkuukorkeuden säätö tekevät siitä erinomaisen valinnan epätasaisille pinnoille. Mukana kaksi 48V akkua ja laturi takaavat pitkäkestoisen suorituskyvyn.

Esittely

Stiga Collector 548 S AE on akkuruohonleikkuri, joka yhdistää tehokkuuden ja helppokäyttöisyyden. Tämä itsevetävä malli on suunniteltu erityisesti epätasaisille pinnoille, rinteisiin ja alueille, joissa on paljon esteitä. Synkronoitu kaksoisakkujärjestelmä ja kahden 48V, 4 Ah akun tuoma voima tekevät siitä luotettavan valinnan kenelle tahansa kotipuutarhurille.

Varustettu täysin ergonomisella työntöaisalla, leikkurin korkeus voidaan säätää käyttäjän tarpeiden mukaan. Tämä ominaisuus lisää käyttömukavuutta ja tekee ruohonleikkuusta vähemmän rasittavaa selälle. Lisäksi 60 litran keruusäiliö mahdollistaa pitkät leikkuusessiot ilman jatkuvaa tyhjentämistä.

Parhaat akkukäyttöiset ruohonleikkurit vertailussa, katso tästä!

Helppokäyttöisyys

Akun asennus ja käyttöönotto ovat yksinkertaisia, ja mukana tuleva laturi varmistaa, että laite on aina valmis käyttöön. Synkronoitu kaksoisakkujärjestelmä tarjoaa jopa 550 m2 leikkuukapasiteetin yhdellä latauksella, mikä on riittävä tavallisen kotipihan tarpeisiin. Myös laitteen teräsrunko antaa sille tukevaa rakennetta, joka lisää kestävyyttä.

Käytössä Stigan ruohonleikkuri vastasi odotuksia hyvin. Itsevetävä toiminto ja tasainen 3,7 km/h nopeus eteenpäin tekevät leikkuusta vähemmän työlästä ja enemmän nautittavaa. Keskitetty leikkuukorkeuden säätö on kätevä ominaisuus, jolloin leikkuukorkeutta voi säätää yhdellä käden liikkeellä. Kuulalaakeroidut pyörät parantavat leikkurin liikkuvuutta erityisesti epätasaisessa maastossa.

Kenelle tuote sopii?

Tämä ruohonleikkuri sopii erinomaisesti kotipuutarhureille, jotka arvostavat helppokäyttöisyyttä ja luotettavaa suorituskykyä. Leikkuuleveys 46 cm takaa, että suuremmatkin pihat hoituvat nopeasti ja vaivattomasti. Lisäksi laite sopii niille, jotka haluavat vähentää fyysistä rasitusta ruohonleikkuun aikana, sillä itsevetävä toiminto tekee työstä kevyempää.

Kuulalaakeroidut pyörät ja säädettävä työntöaisa tekevät siitä myös hyvän valinnan henkilöille, jotka tarvitsevat ergonomisia ratkaisuja. Jos teräksinen rakenne ja suurehko paino, 29 kg, eivät olet ongelma, tämä malli on varmasti harkinnan arvoinen. Mukana tulevat akut ja laturi varmistavat, että laitteella voi aloittaa työt saman tien ilman lisähankintoja.

Tuotteen tiedot ja ominaisuudet

Tuotteen ominaisuuksia tarkastellessa huomaa, miten Stigan akkuruohonleikkuri on suunniteltu helpottamaan käyttäjän arkea erilaisissa ympäristöissä. Sen 48V jännitteellä toimivat akut tarjoavat riittävästi tehoa, jotta nurmikon leikkuusta tulee vaivatonta myös epätasaisella maastolla ja rinteissä.

 • Itsevetävä mekaniikka 3.7 km/h nopeudella tekee ruohonleikkuusta vähemmän rasittavaa
 • Keskitetty leikkuukorkeuden säätö varmistaa, että saat juuri haluamasi leikkuukorkeuden (22-80 mm)
 • 46 cm leikkuuleveys kattaa laajan alueen kerralla, mikä säästää aikaa suuremmilla pihoilla
 • Keruusäiliön tilavuus on tilavat 60 litraa, joten voit leikata pidempään ilman keskeytyksiä
 • Synkronoitu kaksoisakkujärjestelmä kahdella 48V, 4 Ah E-Power akulla
 • Ergonomisesti säädettävä työntöaisa mukautuu käyttäjän pituuteen
 • Teräksinen leikkuukansi tarjoaa kestävyyttä ja luotettavuutta pitkäkestoiseen käyttöön

Tällaiset ominaisuudet tekevät leikkurista varteenotettavan vaihtoehdon, kun kaipaat tehokasta ja helppokäyttöistä ruohonleikkuria.

Hyvät ja huonot puolet

Hyvät

 • Tehokas akkukäyttöinen: 48V, 4 Ah akut tarjoavat pitkän käyttöajan.
 • Monipuolinen leikkuukorkeuden säätö: 6-portainen keskussäätö sopii eri leikkuukorkeuksiin (22-80 mm).
 • Entistä ergonomisempi: Säädettävä työntöaisa takaa mukavamman työskentelyasennon.
 • Synkronoitu kaksoisakkujärjestelmä: Pidempi leikkuuaika jopa 550 m2 yhdellä latauksella.
 • Vankka rakenne: Teräsrunko ja kuulalaakeroidut pyörät parantavat kestävyyttä ja käyttöikää.

Huonot

 • Saattaa olla raskas liikutella ilman vetomoottoria.

Toimituksen arvio

Vaikuttaa siltä, että tämä Stigan akkuruohonleikkuri on varsin käyttökelpoinen laite arkeen. Sen itsevetävät pyörät tekevät siitä sopivan vaikkapa epätasaisille pinnoille tai rinteisiin.

Leikkuukapasiteetti on kiitettävät 550 m2 yhdellä latauksella, mikä kattaa keskikokoisen pihan vaivatta. Erityisesti synkronoitu kaksoisakkujärjestelmä ja ergonominen työntöaisa saavat kiitosta. Näiden ominaisuuksien ansiosta ruohonleikkuusta tulee vaivatonta ja tehokasta.

Tässä lisää vertailun tuotteita:

Bosch akkuruohonleikkuri CityMower 18
Bosch akkuruohonleikkuri CityMower 18
Paras akkuleikkuri pienelle pihalle
Makita akkukäyttöinen ruohonleikkuri DLM462Z (2x18V)
Makita akkukäyttöinen ruohonleikkuri DLM462Z (2x18V)
Paras akkuruohonleikkuri - Toimituksen valinta
Makita akkuruohonleikkuri DLM432Z (2x18V)
Makita akkuruohonleikkuri DLM432Z (2x18V)
Hyvä akkukäyttöinen ruohonleikkuri
Stihl RMA 235 akkuruohonleikkuri
Stihl RMA 235 akkuruohonleikkuri
Paras edullinen akkuruohonleikkuri

Suosittujen tuotteiden kokemuksia ja arvosteluita